Det har gått en månad utan ett blogginlägg och under den månaden har det blivit en del träning ändå. Lite drygt ett dygns träning har det blivit, mestadels på spinningcykel och ett par promenader har det också blivit. Kylan och snön har gjort att jag inte varit så sugen på att promenera. På tisdagar och torsdagar har Herbert och jag kört och så har jag kört ett par pass på fredagar. Söndagarna har vi kört varje pass och det kortaste har varit 80 minuter men mest mellan 100 – 120 minuter per pass.

Idag var det Stefan, Ola och jag som körde och jag hade bestämt att det skulle bli ett välkryddat pass. Vi startade med att värma upp i ett par låtar och bestämde att vi skulle köra 120 minuter. Sen blev det ett stående och vi drog på belastningen lite. Vi körde med ganska hög belastning genom hela passet, även på de snabbare låtarna. Jag känner att det finns lite mer kraft i benen nu och det syns även på ratten som man ställer motståndet på. Jag behöver ett extra halvvarv mot i höstas vilket är ganska mycket. Där jag har ratten nu på sittande tungt är var den var när jag stod upp i början. Å andra sidan så kanske jag inte kör lika tungt på de stående låtarna nu men har mycket högre kadens.

En annan sak som förvånar mig är att jag svettas som aldrig förr. Det är stora pölar runt min cykel och det verkar som det bara blir värre ju bättre tränad jag blir.

I frdags var jag och hälsade på min cykel som är hos Mandels cykelverkstad för skönhetsoperation och redo för en ny sässong. Cykeln var uppspänd med ny kassett, kedja och bakväxel. Vidare så har de kollat vevlagret, styrlagret och lite andra småsaker. När det är dags att hämta den så kommer den att vara som ny igen. Man börjar se lite asfalt här och var nu samt att det droppar från tak och är riktigt blött överallt. Det är som ljuv musik för en en mycket cykelsugen Linder.

I morgon så ska Christer köra öppet spår (Vasaloppet) så på tisdag börjar cykelsässongen på allvar!

Ha dé